Autor |
Wiadomość |
manola
|
2015-12-22, 09:39
Ja pracowałam ostatnio za granica i własnie założyłam konto w smart banku i jestem zadowolona - żadnym inny bank nie oferuje takiego konta - chodzi mi tutaj oczywiście o ofertę.
Podsumowując to, że mieszka się za granicą i tam też żyje w czasie pracy to konto smart bank wychodzi najtaniej. Sumując opłaty za jakieś płatności czy przelewy i utrzymanie konta to są groszowe sprawy, większość z tych opcji jest w ogóle darmowa gdzie inne banki tna na wszystkim kasę. Nawet na płatności karta w sklepie potrafią ustalić opłatę.
|
niki
|
2016-01-02, 13:01
Cóż tutaj więcej na temat tego konta można powiedzieć - można przyznać rację i potwierdzić opinie, które sa wyżej i na pierwszej stronie naszego tematu.
Ja za granicą pracują od 6 lat i wcześniej miałem konto w w Bank XXX i niestety tak mnie trzaskali po kieszeni, że szok. Za to opłata, za tamto opłata, za samo prowadzenie konta nawet płaciłem - masakra.
W Smart Banku jest inaczej, o wiele inaczej to przepaść pomiędzy tymi kontami. Tutaj za wszystkie podstawowe opcje, za które usiałem płacić tutaj nie płace nawet 1 euro - oczywiście sa opłaty za inne usługi ale nie w porównaniu do mojego byłego konta.
Konto walutowe w Euro w SMART banku JEST ZDECYDOWANIE NAJTAŃSZE.
|
Milena
|
2016-02-07, 19:30 Moje zdanie
Myślę, że konto walutowe w euro Smart to dobrze wycelowany wybór. Ja też kiedyś stałem przed takim dylematem i zdecydowałem się właśnie na Smart. No i mam już to konto od paru miesięcy. Jestem z niego bardzo zadowolony, nie zdarzyło się jeszcze nic, co zmieniłoby o nim moje dobre zdanie. Nie znalazłem żadnych ukrytych haczyków ani nic.
Jeśli chodzi o szybkość przelewów gotówki to mniej więcej jeden dzień. Zazwyczaj jak wysyłałem pieniądze po południu to dochodziły na drugi dzień, a jeśli wysłałem z rana to jeszcze tego samego dnia trafiały na konto odbiorcy. Jest tylko taka niefajna sprawa, że za przewalutowanie pieniędzy jest prowizja 3%, no ale da się to przeżyć
|
barti
|
2016-02-19, 10:53
No w Smart Bank do tej pory faktycznie to konto jest chyba najlepsze jeśli chodzi o opłaty i wszystkie koszty jego utrzymania:
http://waluty.com.pl/a112517-najlepsze_konta_walutowe_w_bankach__ranking_kosztow_i_oplat.html
Ja tak samo mam zamiar wyjechać za granicę do pracy i potrzebne mi będzie tam konto własnie do rozliczeń i mam dwie opcje: albo założyć konto tam w banku albo u nas i chyba u nas założę konto walutowe w Euro bo jest znacznie taniej niż tam miałbym opłacać to konto bo w Niemczech są drogie konta bankowe.
Ale warto sprawdzić sobie inne konta walutowe bo wiecie, że w Polsce jest chyba ze 20 banków i ich oferty bardzo często się zmieniają dlatego warto śledzić rankingi takich kont walutowych żeby sprawdzić gdzie aktualnie jest najlepsza oferta takiego konta.
|
mirka
|
2016-07-08, 19:06 smart bank
Smart Bank ma bardzo tanie konta walutowe
|